Google

17 de març 2014

Tots els Festivals de Jazz de primavera


A les portes de la primavera, durant el mes de Març, comença cada any un dels festivals de jazz de Catalunya amb més ressò internacional, el de Terrassa. La temporada de festivals continua a diferents comarques amb propostes de format divers que després seguiran amb els festivals d’estiu per tot Catalunya.

L’agenda jazzística de 2014 ha incorporat algunes novetats en els clicles i festivals repartits per tota la geografia catalana
Del 13 al 30 de març aquesta ciutat bressol del jazz a Catalunya acull la 33ª edició d’un festival que va néixer l’any 1982. Són més de 30 anys presentant el que és un referent de l’escena jazzística catalana i internacional.

Aquest 2014 el festival presenta diferents activitats i 25 concerts repartits entre la Nova Jazz Cava, el Centre Cultural Terrassa i els habituals espais a l’aire lliure, en aquest cas amb una nova ubicació del Picnic Jazz, que serà Torrent de la Font d’en Sagrera.


El jazz arriba també a Osona per primavera, del 16 de març al 26 d’abril.  El cap de cartell d’aquesta edició serà el trio format per Jerry González, Javier Colina i Marc Miralta A banda dels concerts, el cicle inclou classes magistrals i tallers.
A partir del 21 de març, fins el mes de juny. Aquesta és la primera edició d’una nova proposta jazzística que neix com una prèvia del consolidat Vijazz que es celebra cada estiu. Són 7 concerts amb una aposta per diferents ritmes que incorporen a més del jazz la música clàssica i fusions diverses.
Durant març i abril i amb 14 els anys que porta actiu, el cecle de jazz d’El Vendrell presenta concerts a més dels de l'Auditori a altres espais de la ciutat. Els amants del jazz podeu gaudir de tots els concerts del cicle amb un l’abonament de només 30 euros.


Durant una setmana, del 7 al 13 d’abril, Tarragona s’omple de dixie i jazz de la mà d'una quarentena d'artistes, bandes i espais en el que és possiblement el festival de primavera amb un tret diferencial més destacat. A més de concerts al teatre Metropol, aquest festival ofereix tot un ventall d’activitats amb dixie als carrers, a bars i restaurants, propostes pels més petits, jams sessions, exposicions, pel•licules,...
Del 8 al 18 de maig torna un dels clàssics de l’oferta de jazz anual, que enguany celebra la seva 16ª edició. El programa del 2014 no s’ha fet encara públic en el moment d’escriure aquest apunt.


La temporada de primavera tradicionalment també ha inclòs els festivals de jazz de La Garriga i Banyoles, dues cites que a hores d’ara no tenen cartell confirmat per aquest 2014. Tot plegat u
n no parar de jazz per tot Catalunya.
Publica un comentari a l'entrada
Tricks and Tips