Google

15 de febrer 2014

Esclat de música negra a Catalunya (II)

A la primera part d'aquest recorregut per la música negra que es fa a Catalunya pots veure alguns dels grups i propostes de l'escena actual, un panorama musical que aquí amplio amb més bandes i projectes.

Si de concerts es tracte, el 9b in Black, Festival de música negra de Nou Barris és una cita obligada. Iniciat el 2010, a hores d'ara ja ha celebrat 3 edicions.

Un altre projecte català, aquest en actiu des de l’any 2008, és el dels cicles de música negra de Say it Lout, impulsats des del Centre Cultural la Farinera del Clot.


Fora de Barcelona, a banda del Black Music Festival del que ja vam parlar, cal citar el Festival de Músiques Negres de Lleida, Ponent Roots,  del que per cert us recomano el seu perfil a Instagram.

Si el que voleu és música negra en directe qualsevol dia, Barcelona té dos locals de visita obligada, el Marula Cafè i el Café Royale , tots dos amb programació estable de concerts.

Aquest moviment de black music, però, és sobre tot possible pels músics, grups i bandes que reparteixen ritmes negres arreu. Així doncs, toca ampliar els ja comentats a la primera part d’aquesta recopilació – ja em disculpareu els que no hi sou, us convido a deixar un comentari enllaçant-vos-.


Los Fulanos són una banda de boogaloo de Barcelona amb directes festius que fusionen ritmes llatins i soul en un mestissatge musical on hi caben influències diverses. 
A Cerdanyola del Vallès hi tenim una veu femenina més que recomanable, la soulera Ster Wax, malgrat que la podeu escoltar cantant quasi qualsevol cosa d’arrels negres . Després de guanyar un concurs de karaoke –el que són les coses!- ha estat la veu de diferents bandes i s’ha posat al capdavant de formacions com The Wax, Ster and The Waxers o Wax & Boogie amb el trio de David Giorgelli. 

Shake són una banda emergent de Barcelona que fan versions i temes propis del que ells mateixos cualifiquen com soul i rock primitiu. La seva és una proposta potent que mereix difusió.
Un altre grup de Barcelona, epicentre indiscutible de la black music catalana, és The Black Beltones. Com força bandes de l'escena de música negra aquesta és també una formació nombrosa, 11 músics! La seva proposta combina temes propis amb alguns clàssics de l'època daurada del soul i el R&B.
La relació de grups catalans de música negra és força més llarga. Noms com Orange Juice Funk Collective, JizzyFree, The Slingshots, Cardova, Elêctric Gozarela, Tirantlofunk, The Flytones i altres han de ser per mérits propis en aquest repàs a un escenari musical ple de ritme.


Publica un comentari a l'entrada
Tricks and Tips