Google

02 d’agost 2013

Música negra actual en 4 propostes discogràfiques

Buddy Guy – Rhythm & Blues

Doble disc del veterà bluesman americà ple de força, més si considerem l’edat de Buddy Guy que als seus 70 i tants anys presenta 21 noves cançons amb l’energia de qui sembla no haver envellit. En aquest àlbum s’acompanya en alguns temes de 5 convidats joves, unint així generacions diferents amb un mateix esperit musical. Rhythm & Blues és un disc que agradarà no només als amants de blues, sinó també a tot aquell que gaudeixi amb propostes musicals on la guitarra i el sentiment són protagonistes.
Trampled Under Foot – Badlands

Una banda americana jova desconeguda a casa nostra que han escollit de nom el títol d’una cançó de Led Zepelin amb una lletra inspirada en Robert Johnson. El cas és que la seva proposta té en el blues la seva principal influència, blues que interpreten amb una sonoritat plenament actual. Amb un format de trio clàssic i una veu femenina al davant, Trampled Under Foot ja ha guanyat diferents premis als Estats Units.


Una proposta brillant que cal seguir d’aprop i que arriba de la mà de plataforma homònima de promoció i acció musical Blackcelona, i ens apropa a la música negra que es fa a Barcelona. El disc recull 14 grups catalans actuals que tenen en les arrels afro-americanes el seu denominador comú. Del funk al boogalloo passant pel rhythm & blues o el soul. Una proposta única, imprescindible pels amants dels ritmes negres, que va més enllà d’aquest disc. No te la perdis.Dayna Kurtz – Secret Canon Vol. 2

Segon volum de “Secret Canon” que s’estrena un any després de la primera entrega. Un grapat de cançons esplèndidament cantades per Dayna, una veu de luxe. La mateixa Krutz explica que els dos treballs recullen l’ADN de l’american roots, el R & B i el jazz. Aquesta és una proposta musical tant actual com atemporal, un treball per no deixar passar i gaudir-lo avui o d’aquí 20 anys.

Publica un comentari a l'entrada
Tricks and Tips