Google

18 de novembre 2012

Crazy Blues, sensacional nou disc de China Moses

Escoltant China Moses un pot pensar que el talent musical deu ser genètic, doncs la sensibilitat, el feeling i les bones maneres d’aquesta cantant de jazz ens recorda la seva mare, la gran Dee Dee Bridgewater. Sigui genètic o après, si en el seu primer àlbum "This One's For Dinah" vam descobrir una jazzwomen d’alt nivell, amb Crazy Blues es confirma que som davant d’una de les veus jazzístiques femenines més remarcables dels últims anys.

El disc és un treball conjunt de China amb el pianista francès Raphael Lemonnier, ma dreta de la cantant amb qui toca des dels inicis.


Aquest és un disc ple de temes clàssics de cantants femenines com Mamie Smith , Nina Simone, o Dinah Washington. Són versións que Moses interpreta amb molt bon gust i transpirant blues pels quatre costats. La selecció va, però, més lluny, i arriba a una sorprenent versió de "Hot Stuff" de Donna Summer. També s’atreveix amb “Move Over” de Janis Joplin, aquí sense aconseguir el impossible, que seria situar-se a l’alçada de Janis, un repte  que ningú ha assolit.

China Moses, amb només 38 anys, és una cantant que tot amant del jazz i del blues ha d’incorporar a la seva discografia i seguir-li la pista. De moment només li podem demanar alguna composició original més, potser a la propera entrega.

Deixeu-me acabar aquest post amb un punt i seguit fent referència a algunes de les col·laboracions de China Moses. La més recent amb Alexander Stewart, un joveníssim cantant britànic de jazz que en el seu recent debut discogràfic presentava aquest tema conjunt amb la cantant. També val molt la pena la seva versió de So in love amb André Manoukian i, per descomptat, diferents vídeos que pots trobar a la xarxa on canten plegades mare i filla. Posats a triar-ne un, no et perdis aquesta joia

Publica un comentari a l'entrada
Tricks and Tips