Google

07 d’octubre 2012

El plaer d’escoltar nous discos de Bob Dylan i Van Morrison


Quan dos artistes de la talla de Bob Dylan i Van Morison coincideixen en el temps publicant nous discos, més d’un melòman com jo se sent com nen amb joguines noves apunt per desembolicar i descobrir. La garantía que el contingut no et decebrà és alta, no en va es tracte de dos primeres figures musicals, dos referents que t’han acompanyat sempre i que han demostrat en escreix un cop i un altre solvència i sovint han superat les expectatives.Tempest i Born to sing: no plan B són els regals per desembolicar i deixar-se sorprendre un cop més. No es tracte d’una sensació desconeguda, ja coneixes el plaer de retrobar-te amb emocions similars a les de l’adult que torna a posar-se davant d’una nova entrega, una nova versió, qui sap si encara millor, d’aquell obsequi que ja fa molt de temps va rebre en escoltar-los per primer cop, un regal per les orelles i les emocions. 

A partir d’aquí posar-se a escriure sobre les virtuts i defectes de les noves cançons és, si més no, agosarat. Ho és per moltes raons, perquè un no és objectiu en parlar de Dylan o Morrison, perquè està convençut que la veterania és un grau i aquest parell d’artistes tenen 71 i 67 anys amb uns 50 de carrera professional. 

Tempest és un disc excepcional, si, efectivament no em puc estar de dir-ho, com ho venen sent tots els treballs de maduresa de Bob Dylan, els publicats des de 1997 en que vam escoltar "Time out of mind". Van Morrison també ha parit un molt bon grapat de noves cançons., ho ha fet per enèsima vegada, no té pla B.Ens queda escoltar-los un cop i un altrre, ara i d’aquí 10 o 20 anys. Potser  després d'escoltar-los un munt de cops podré escriure amb certa seguretat sobre les virtuts i punts febles d’aquestes cançons, perquè, no ho dubtis, aquests discos transcendiran el temps en que han vist la llum. Fins llavors, carpe diem, que soni la música. Bob Dylan seguirà amb el seu Never ending tour i de ben segur el podrem veure a dalt d’un escenari aviat. Ara per ara, el de Minessota comença una gira amb Mark Knopfler. Pel seu costat, Van Morrison que no fa massa anys anava com Dylan de concert en concert, ha deixat els escenaris en la mínima expressió i tret de a Irlanda o les illes britàniques, veure’l en directe és tota una quimera.Publica un comentari a l'entrada
Tricks and Tips