Google

31 d’octubre 2010

10 webs per descobrir, escoltar i compartir música


El ràpid i continuat creixement d’Spotify i Youtube està convertint aquestes comunitats en dos grans monstres de la música gratuïta on line, a vegades els únics que s’utilitzen. El cas, però, és que a la xarxa hi ha vida musical més enllà d’Spotify i Youtube.

Entre els molts webs i programes existents hem seleccionat aquests:
Dilandau Lloc web que ens permet escoltar, descarregar i compartir música per mail, Facebook i Twitter en format MP3.

Blip.fm  És una xarxa social musical força utilitzada. Permet escoltar música on-line, veure vídeos, accedir als temes que comparteixen altres usuaris, crear llistes i compartir-ho tot a través de Twitter, Facebook, Friendfeed.

iLike És una xarxa social musical internacional molt completa amb totes les funcionalitats 2.0 habituals. Un espai de visita obligada pels amants de la música.

Músicalliure.cat  Recomanable portal de música en català que ofereix la descàrrega lliure de cançons i informació d’artistes i grups emergents.

Liveplasma  Aquest web és útil per trobar música similar a la que ens agrada. A partir del nom d’un artista o grup presenta de forma gràfica un mapa d’artistes relacionats. També es pot utilitzar per trobar pel•lícules similars a la que demanem.

Pandora  Un espai amb alguns detalls interessants com el de mostrar la discografia dels artistes i les cançons de cada àlbum. També et suggereix artistes o discos similars.

ListenGO  Web en anglès i castellà que funciona amb llicència de la SGAE. A més d’escoltar cançons i veure vídeos permet crear llistes, votar positiva o negativament i compartir amb altres membres del portal.


Els que no es vulguin complicar la vida i prefereixen que la música soni sense parar poden entrar a alguna dels centenars de radios on-line que hi ha a la xarxa. Un bon espai és Radiotime

Si esteu cansats de limitar-vos a la música gravada i voleu un concert, podeu esbrinar on actuarà determinat grup o solista a TourMapr. Aquesta és una senzilla però boníssima eina per saber a nivell mundial on actuen els artistes de l’escena internacional.

Finalment, i com curiositat podeu entrar a Codeorgan, un web que analitza el codi html de les pàgines web i les converteix en música.

Publica un comentari a l'entrada
Tricks and Tips